ΣΚΟΠΟΣ

Ο Σκοπός της Εταιρίας

Ο σκοπός της ◬ Αδελφότητας ◬ είναι να καταστεί η Ανθρώπινη Φυλή (χωρίς καμία διάκριση Φύλου, Εθνότητας, Θρησκεύματος, Σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ), μια ευτυχισμένη οικογένεια, διατηρώντας η και αποκτώντας, τα αναφαίρετα δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιαθέσεως, της ισοτιμίας,της ισότητας αλλά και να παλεύει υπέρ των Δημοκρατικών και Κοσμικών μεταρρυθμίσεων,οι οποίες απελευθερώνουν τον άνθρωπο.

Η ΜΕΣΕΑΦ δεν δρα ανταγωνιστικά προς άλλη Μεγάλη Στοά ή Αδελφότητα. Τα Τυπικά και τα Συντάγματά της δεν προσομοιάζουν σε εκείνα άλλων Δυνάμεων και τα μέλη της δεν απαγορεύεται να ανήκουν ταυτόχρονα και σε κάποια άλλη Αδελφότητα. Οι ομιλίες και οι εργασίες των Αδελφών δεν ακολουθούν την πεπατημένη οδό την οποία γνωρίζουμε από άλλα συστήματα, αλλά αποτελούν Μελέτες επί οποιουδήποτε θέματος εκείνοι κρίνουν ότι πρέπει να αναπτυχθεί, αρκεί να είναι επαρκώς στοιχειοθετημένες και να μην προσβάλλουν ή θίγουν με οποιοδήποτε τρόπο άλλους Αδελφούς.

Για εμάς επομένως δεν υπάρχουν “απαγορευμένα” προς συζήτηση θέματα, αλλά κρίνονται και αποδομούνται τα πάντα μακρυά από φανατισμούς και στείρες παλαιές αντιλήψεις .

Οι εργασίες αποτελούν μεθοδική έρευνα και μελέτη της φιλοσοφίας της θρησκείας της επιστήμης και της πολιτικής και αποσκοπούν στην βελτίωση του ανθρώπου και της κοινωνίας με βάση τις θεμελιώδεις αξίες της Συντεχνίας.

Δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη της ηθικής νοημοσύνης (συμπεριλαμβανομένης της εν συναίσθησης) και την εφαρμογή τους ως εργαλεία ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ο Ιλλουμινατισμός είναι ένα παραδοσιακό μυητικό σύστημα βασισμένο επάνω στην αρχή της αδελφότητας και του αστικού θεσμικού συστήματος.

Σύμφωνα με το Τάγμα , ο αυθεντικός Ιλλουμινατισμός αποτελεί μια μορφή πρακτικής φιλοσοφίας, η οποία, υπό διάφορα συμβολικά συστήματα που καλλιεργούν την ομοθυμία των μελών του, οικοδομεί το πνευματικό οικοδόμημα της Γνώσης, επάνω σε σχέδια χαραγμένα από το θείον, τη φύση και την ανθρώπινη συνείδηση. Ο Ιλλουμινατισμός και η Φιλοσοφία, χωρίς να είναι ένα και το αυτό πράγμα, κατατείνουν στον ίδιο έσχατο σκοπό, δηλαδή στην οικοδόμηση και εμβίωση της πνευματικής ολοκλήρωσης και αυτονομίας του ανθρώπου εις δόξαν της Ανθρωπότητας αλλά και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά αυτόν δε τον τρόπο αποτελεί ένα φιλοσοφικό τεκτονικό δώμα, το οποίο συμβάλλει με την σειρά του στην περαιτέρω αναζήτηση των μεθόδων ανάπτυξης και διεύρυνσης της συνειδητότητας, τελειοποιώντας το αρχικό οικοδόμημα, αλλων συμβολικών και φιλοσοφικών σωμάτων και συντεχνιών. Είναι επίσης μια συμμαχία δικαίων, ευθέων, ελευθέρων και ωρίμων ανδρών , καλής φήμης, προερχομένων από όλες τις καταγωγές, εθνικότητες, γλώσσες και κοινωνικές τάξεις και εχόντων βαθιά επίγνωση της ιστορικής πορείας και της ουσίας του αστικού πολιτισμού.

O Ιλλουμινατισμός (ειδικά τα χρόνια του Adam Weishaupt) είχε συνδέσει το όνομά του με επαναστάσεις , βίαιη ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης, πολιτικές ανατροπές κλπ. H έννοια “Αστικό θεσμικό σύστημα” θέλει σαφώς να δώσει το στίγμα της ομαλής μετάβασης (και εντός των πλαισίων μιας ευνομούμενης πολιτείας ) από την παραδοσιοκρατία και τις παλαιές δομές του δεσποτισμού , σε μια ρασιοναλιστική θεώρηση της κοινωνίας και των θεσμών της (πάντα με κέντρο τον άνθρωπο).

Είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται ο Ιλλουμινατισμός με τον Ιλλουμινισμό. Ο Ιλλουμινισμός είναι ένα μονοπάτι ή καλύτερα μία διαδικασία με την οποία το Ον προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την Αρχαία Σοφία και μέσω αυτής να καταστεί Φωτισμένο , να εξελιχθεί, να έρθει πιο κοντά στο Θείο. Ο Ιλλουμινατισμός, με γνώμονα πάντα τον Ορθό Λόγο, δεν έχει καμία σχέση με εσωτεριστικές παραδόσεις και θεωρεί εξ’ αρχής ότι το Ανθρώπινο Ον μπορεί μόνο του να βρει τον δρόμο του χωρίς πατερναλισμούς και εξαρτήσεις από υπέρτατες δυνάμεις

"Αρχή Σοφίας, η Γνώση της άγνοιας " - Κλεόβουλος ο Ρόδιος

Δεκατρία Σημεία για την εξέλιξη της Ανθρωπότητας

• Κοινό νόμισμα (το οποίο θα έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ευημερία των ατόμων και δεν θα αποτελεί μέσο καταναγκασμού τους)
• Οικουμενική Γλώσσα (σκοπός είναι η Ελληνική γλώσσα να καταστεί όσο το δυνατόν πιο «επίσημη» γλώσσα των λαών, χωρίς να απαγορεύει τη χρήση των υπολοίπων τοπικών). Αυτό δεν έχει να κάνει με εθνικιστικές επιδιώξεις, αλλά απορρέει από την ροπή του Τάγματος στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, εξ ου και το γεγονός ότι ο 2ος Βαθμός είναι αφιερωμένος εκεί.
• Προστασία και Δημόσια Ασφάλεια όλων των Πολιτών
• Πλήρης πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η εκπαίδευση ως μέσο καταστολής και αποτροπής του δεσποτισμού και του δογματισμού.
• Αποκέντρωση του Πλούτου και του Παγκόσμιου Εισοδήματος
• Απόλυτη Ισότητα όλων
• Διεθνής Δικαιοσύνη. Συνολική καταστολή του εγκλήματος, της διαφθοράς και της τυραννίας
• Ελεύθερη πρόσβαση για όλους στις δομές Υγείας και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους
• Διοικητική Αποκέντρωση του πληθυσμού και του Οικογενειακού Προγραμματισμού
• τέλος στους άδικους και τους υπέρμετρα δυσανάλογους φόρους οι οποίοι αποτελούν μέσα καταστολής , τα πρόστιμα και τις Διοικητικές Αρχές
• Απεριόριστη ελευθερία στη Γνώμη και την Εκφραση και πλήρη Πολιτικά Δικαιώματα για όλους
• Ηθικολογία της ύπαρξης: Τερματισμός της πείνας, της φτώχειας, της επαιτείας, της πορνείας, της παιδικής εργασίας
• Δημιουργία κοινής Αστυνομίας και Στρατού με σκοπό μόνο την Ασφάλεια των ανθρώπων . Ο έλεγχός τους θα γίνεται από επιτροπές οι οποίες δεν θα διευθύνονται από τις πολιτικές ηγεσίες.