◬ Fratia Luminii ◬

"Lumină, mai multă lumină" Wolfgang Goethe

Frăția nu este încă o Mare Lojă între Comunitatea Ezoterică și/sau Ocultistă. Scopul este de a deveni o Frăție de „elită” care va încerca să sintetizeze și să folosească cât mai bine idealurile iluminismului european, Filosofiei grecești antice, umanismului creștin și Romei clasice ca model de stat organizat. Prin urmare, este un grup intelectual și/sau de studiu care se concentrează pe principiile liberale, dogmatice și umanitare. Este un „pol” diferit prin care omul poate evolua spiritual și politic (conform concepției aristotelice).

Membrii Ordinului au jurat opoziție totală față de toate formele și expresiile de despotism și dogmatism (spiritual, religios, politic etc.) și s-au angajat să apere drepturile tuturor ființelor umane, să lupte împotriva tradiționalismului și să suprimă toate formele de fanatism. De ajutoar în eforturile de mai sus sunt semnificații precum Raționalismul, Știința și Descompunerea Creativă a vechilor dogme și percepții. Expresia care îi caracterizează pe membrii Frăției este Nosce te Ipsum - Ex Te Nosce alios (Cunoaște-te pe tine însuți - Și din tine însuți cunoaște-i pe alții).

Next

MESAJUL

" ◬ Fraternitatea ◬ este structurată pe cele mai înalte valori umaniste și liberale, care au fost dezvoltate prin filozofia antică greacă, legea romană și Francmasonerie ".."

Next

SCOPUL

Scopul ◬ Frăției ◬ este stabilirea unei Conștiințe de Clasă Nouă prin Știință, Tehnologie și economia, o clasă care respinge orice formă de autoritate și despotism. Prin urmare, obiectivul este dublu: pe de o parte, fratele Spartacus a dorit să stabilească egalitate și echitate în societate și pe de altă parte, să aducă reforme democratice și seculare, limitând rolul bisericii și instituția monarhiei și politice constrângere.

Next

Iluminarea


"Lumina de la Soarele din Adevăratul Cuvânt, va dizolva noriile a superstiții și prejudecati. Natura Umană se va îmbunătăți prin recalificarea, departe de stat și organizata religia"