◬ Fratia Luminii ◬

"Lumină, mai multă lumină" Wolfgang Goethe

Fraternitatea, nu reprezinta încă una Marea Lojă in “comunitatea” Masonică Românească. Scopul său este constituie o Fraternitate de ‘’elită ‘’ de persoane care se vor strădui să construiască cele mai bune idealurile posibile ale tradiției vechi și nu va acționa în concurență cu alte Marile Loji.

Rituri și Constituțiile nu se aseamănă cu cele a altor Forțe și membrii săi nu sunt interzise de apartine simultan la o altă frăție. Prin urmare, este un grup de elita spirituală care se concentrează pe principiile umanitare și liberale. Este o alta „calea“, prin care omul să avanseze spiritual și politic (în cadrul abordării aristotelică). Membrii Ordinul au depus jurământul în opoziție totală a tuturor formelor de despotism spirituale, religioase și politice și sunt angajat la apararea drepturile oamenilor.

Next

MESAJUL

" ◬ Fraternitatea ◬ este structurată pe cele mai înalte valori umaniste și liberale, care au fost dezvoltate prin filozofia antică greacă, legea romană și Francmasonerie ".."

Next

SCOPUL

Scopul ◬ Frăției ◬ este stabilirea unei Conștiințe de Clasă Nouă prin Știință, Tehnologie și economia, o clasă care respinge orice formă de autoritate și despotism. Prin urmare, obiectivul este dublu: pe de o parte, fratele Spartacus a dorit să stabilească egalitate și echitate în societate și pe de altă parte, să aducă reforme democratice și seculare, limitând rolul bisericii și instituția monarhiei și politice constrângere.

Next

Iluminarea


"Lumina de la Soarele din Adevăratul Cuvânt, va dizolva noriile a superstiții și prejudecati. Natura Umană se va îmbunătăți prin recalificarea, departe de stat și organizata religia"